Activitats a la UOC durant la "Open Access Week"

 

La propera setmana del 24 al 28 d’octubre es celebra de forma internaciónal l’Open Access Week (Setmana Internacional de l’Accés Obert). En el marc d’aquesta setmana, i coordinades desde la Biblioteca de la UOC, s’organitzaran diverses activitats al voltant del moviment Open Access i els recursos educatius oberts (REO):

Taller Sobre Recursos Educatius Oberts (REO)

Desde la Càtedra UNESCO en e-Learning, impartirem una vegada més el taller Recursos Educatius Oberts (REO), a càrrec de Julià Minguillón, director acadèmic de la Càtedra. En aquest taller, adreçat al professorat i personal de gestió de la UOC, s’explicarà què és el moviment dels recursos educatius oberts (REO), quins són els aspectes més importants que s’han de tenir en compte i quines llicències permeten publicar material docent obert. Es faran en dues sessions del taller:

  • 25 d’octubre. 11:00 a 14:00. 22@, Sala -1H
  • 27 d’octubre, 11:00 a 14:00. Tibi 1, Sala Jordi Pujol

 

El taller acabarà amb una sessió pràctica, en què els participants penjaran materials docents al Repositori Institucional de la UOC (O2), dintre qual podreu trobar una sel·lecció de materials en obert destinats precisament a explicar què són i com utilitzar els materials en obert.

Requisits per participar-hi:

  • Ser professorat o personal de gestió de la UOC.
  • Tenir com a mínim un material docent en format digital (doc, pdf, odt, ppt) del qual se sigui autor, per a poder-lo compartir en accés obert (articles, presentacions d’un congrés o jornada, exercicis pràctics, etc.).
  • Tenir un portàtil propi amb connexió Wi-Fi.
  • confirmar l’assistència a catedraunesco[@]uoc.edu. Si us interessa, recordeu-vos de fer-ho aviat perquè les places són limitades.

 

Formació en línia. Introducció als Recursos educatius d’accés obert

Curs virtual sobre Introducció als Recursos educatius d’accés obert, a càrrec de Julià Minguillón. (Actualitzarem detalls en breu)

Concurs: Què saps de l’Accés Obert?

La Biblioteca de la UOC, en el marc de la Setmana Internacional de l’Accés Obert, organitza un concurs per a potenciar el coneixement de l’accés obert i les eines de què disposa la UOC entre tota la seva comunitat d’estudiants, personal de gestió, equip docent i investigadors. Podeu consultar les bases i participar-hi a: http://oer.uoc.edu/OAweek2011/concurs.html

Podeu guanyar un lector de llibres electrònics de darrera generació, Kindle 3, amb tot un seguit de lectures en accés obert a dins, publicades amb llicències d’accés obert.

Acte de Cloenda amb Josep Jover

La cloenda de la Setmana Internacional de l’Accés Obert a la UOC consistirà en una Xerrada a càrrec de Josep Jover ( @josepjover ), advocat especialitzat en de drets d’autor, propietat intel·lectual, cànon digital i accés obert.

  • 28 d’octubre, a les 9.30 h, al WikiloungeUOC (Rambla Catalunya, 6)

 

Per a assistir-hi, cal que confirmeu l’assistència a repositori[@]uoc.edu. Recordeu que l’assistència és lliure i gratuïta, però l’espai és limitat.

Podeu trobar més informació, enllaços d’interès i totes totes les activitats programades a la pàgina web sobre la Setmana Internacional de l’Accés Obert: http://oer.uoc.edu/OAweek2011/

 

RSS
Follow by Email
Facebook
YouTube
LinkedIn

2 comentarios en “Activitats a la UOC durant la "Open Access Week"”

  1. Hola Maria,

    cada any es fan diferents activitats al voltant de la Open Access Week. Visita el blog sovint per saber què es farà aquest 2015, tot i que serà de cara a la tardor. Fins aviat.

Deja un comentario