11 Consells pràctics per usar Twitter

Twitter és un canal que les institucions (i els departaments de les mateixes) comencen a emprar de forma generalitzada, principalment per fer difusió de la seva activitat i tenir més visibilitat. Cal considerar, per atra banda, que alló que publiquem a Twitter por èsser visualitzat instantàniament per tothom que ens segueixi o per totohom que realitzi cerques a Twitter. A continuació us proposem unes senzilles pautes que us poden ajudar a fer la vostra presència a Twitter més productiva:

1 ) Transmeteu missatges amb contingut. Les informacions no rellevants generen soroll al timeline dels vostres contactes. Especialment si us encarregueu de gestionar comptes oficials associats a institucions o departaments, eviteu missatges sense contingut.

 

Sense contingut

2 ) Faciliteu el retweet (RT) clàssic. Intenteu (sempre que us sigui possible) garantir que deixeu suficients caracters lliures en el vostre missatge, de manera que algú us pogui retwittejar amb RT + @el vostre nom d’usuari. Moltes eines permeten retwittejar amb un click sense incloure caracters addicionals, de totes maneres és una pràctica molt comuna fer-ho amb el mètode clàssic.

RT Clàssic

3 ) Utilitzeu escurçadors d’URLs.  Si compartiu una pàgina web, és molt possible que la gran quantitat de caràcters que inclou la URL no us deixi espai pel missatge. Els escurçadors d’URLs com bit.ly, goo.gl (Google) o tinyurl.com permeten reduir aquest nombre de caracters de manera significativa. Algunes eines per gestionar Twitter ja els incorporen per defecte i escurcen automàticament els enllaços. Si tenim un compte en un servei per escurçar URLs , també podem fer seguiment dels enllaços que hem compartit i saber quantes vegades han estat visitats.

Escurçador

 

4 ) No alimenteu el trol (“do not feed the troll“). En algunes ocasions, sorgeixen trolls; usuaris que únicament volen cridar l’atenció mitjançant improperis, insults o altres pràctiques desagradables. Normalment aquest tipus d’usuaris volen que els altres usuaris es volquin en ells i els segueixin el joc contestant-los. En cas de trobar-se amb un usuari d’aquest tipus, recomanem una primera aproximació per DM (Missatge directe). Si l’usuari reincideix i continúa amb la seva conducta, recomanem ignorar-lo per complet i fer ús de les opcions de bloqueig o inclús reportar-lo com a spam (si fos el cas).

bloquejar usuari

 

5 ) Citar les fonts. Si compartiu informació o enllaços que heu trobat en informacions compartides per altres usuaris i no ho feu mitjançant un retweet (RT), feu menció o agraïu-ho a l’usuari de qui heu aconseguit la informació amb fòrmules com ( via @nom del usuari ) o similars. Això també és recomanable si heu trobat la informació a blogs, pàgines web o altres fonts.

Citar fonts

6 ) Actualitzeu amb regularitat. Un compte de Twitter requereix regularitat. Moltes institucions o departaments tenen persones encarregades de fer-ho, altres ho gestionen de manera comunitària. No cal necessàriament twittejar contínuament cada 5 minuts, però si que cal que hi hagi una periodicitat regular. Un compte inactiu de Twitter dona mala imatge si es tracta d’una institució  o empresa. Hi ha eines com Tweetdeck (que, a més a més, tenen aplicacion mòbils) que permeten programar les publicacions a Twitter, per tal que no calgui una persona constantment pendent. La utilització de Twitter ha de ser part de la filosofia de la institució/departament que l’utilitza, i no pas una mesura imposadas als seus membres per moda o per guanyar notorietat.

No actualitzat

7 ) Interactueu i feu agraïments. Segons la utilització que la institució o el departament vulgui donar a Twitter, hi pot haver una menor o major interacció amb els altres usuaris. Un departament pot decidir usar Twitter com a eina de difusió de continguts i prou; això és una opció totalment acceptable, mentre que un altres poden utilitzar-lo com a eina de contacte directe o atenció als seus clients/usuaris reals. En tot cas, es recomana contestar sempre a totes aquelles alusions i preguntes directes, i agraïr o comentar tots aquells aspectes que trobem interessants o ens donin feedback directe sobre la nostra activitat.

Agraïment

 

8 ) Admeteu els errors. Si us equivoqueu en transmetre alguna informació que finalment resulta èsser errònia, o dieu quelcom equivocat o que més tard compreneu que està fora de lloc o resulta ofensiu, feu una disculpa pública admetent l’equivocació/error mitjançant un altre tweet, i per DM (missatge directe) si afecta a algun usuari concret. Disculpar-se és molt més polit i garanteix la transparència i la salvaguarda de la reputació de la institució o departament que gestiona aquell compte de Twitter. Intentar amagar els errors o equivocacions (o esborrar-los) o ignorar-los  no és una bona pràctica, ja que aquests poden continuar presents als timelines d’altres usuaris i generar converses que critiquin la nostra manera de procedir.

Error

 

9 ) Enteneu a qui representeu. Si gestioneu el Twitter d’una institució o d’un departament, és a dir, el seu canal oficial, heu de tenir en consideració  que qualsevol actualització la feu en nom de la institució o departament, per tant, cal que eviteu fer valoracions personals o transmetre informacions que no estiguin relacionades amb l’activitat del departament/institució.

Oficial

 

10 ) Seleccioneu els usuaris que seguiu. És important que seleccioneu els usuaris que seguiu (follow) en funció de la finalitat del vostre canal de Twitter. Seguir molts usuaris indiscriminadament pot provocar que el vostre timeline s’ompli de soroll i que no us proporcioni la informació que us interessa. No és necessari aplicar un criteri de reciprocitat si algú us segueix, cal avaluar sempre si les actualitzacions d’un usuari seran del nostre interès o no. És més efectiu seguir pocs usuaris i que el nombre de usuaris que ens segueixin (followers) sigui més gran.

Pixar

 

11 ) Empreu els hashtags amb eficàcia. Els hashtags (termes precedits de #) identifiquen un missatge amb temàtiques o assumptes sobre els quals s’escriu activament. Un missatge que inclogui un terme amb #hashtag serà visible a tots els usuaris que cerquin aquest terme i que estiguin següint aquest tema o assumpte. Els #hashtags més utilitzats esdevenen trending-topics (els temes més comentats) a diversos nivells (internacionalment i segons país). És important usar els #hashtags adients per fer arribar els missatges al públic que ens interessa i no intentar aprofitar-nos de manera malintencionada dels termes més usats per intentar aconseguir una difusió elevada.

Hashtags

 

RSS
Follow by Email
Facebook
YouTube
LinkedIn

Una respuesta a “11 Consells pràctics per usar Twitter”

Deja un comentario